VERSLAG DISHNESS AS (UN)USUAL!

Woensdag 23 november 2016

DISHNESS AS (UN)USUAL!

Het jaarlijkse culinaire NUL24-event met een twist… dat is Dishness As (Un)Usual!

Dit jaar zijn onze gastheren horecaondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens van Bistrobar Berlin.
Berlin staat volgens eigen zeggen voor graffiti, cult en extra open minded. Pure smaken verbinden met mooie mensen. Ruim denken, brutaal combineren. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Thijs van Gastel vertelt vol enthousiasme en trots over het concept en over hoe één en ander tot stand is gekomen. Luisteren naar culinaire verhalen maakt hongerig en Thijs nodigt ons dan ook uit om aan tafel te gaan en te genieten van al het heerlijks dat als voorgerecht zal worden geserveerd.

Na de eerste gang vertrekken we in kleine groepen met de taxi naar de volgende locatie: Cafetaria Vuurens. Niet alleen de oudste en bekendste verse friet-zaak van Nijmegen, maar ook Friet Hofleverancier van Berlin.
In het typische ouderwetse interieur, met Sinterklaasversiering in plaats van kerstversiering (!), geniet een ieder van zijn wils: frietje met, frikandel speciaal, kroketje en uiteraard een bijpassend biertje uit blik!

Voor het grande dessert schuiven wij weer aan bij Berlin. Het dessert bestaat niet alleen uit culinaire lekkernijen maar ook uit een praatje door sterrenchef Ron Blaauw. Hij heeft zijn naam als huisadviseur aan Bistrobar Berlin verbonden en denkt nog maandelijks mee over de menukaart.
Ron vertelt zijn levensverhaal. Hoe hij geheel per toeval op de koksopleiding terecht is gekomen zonder van te voren ooit maar één ei te hebben gebakken. Zijn ups and downs als ondernemer en over het succes van het huidige gastrobar-concept. Een zeer smakelijk en inspirerend verhaal.

Onder het genot van een borrel wordt de avond geëvalueerd en kennis gemaakt met de nieuwe leden Jorrit Wesseldijk van Verkeersschool Wesselijk en Patrick Roelofs van Autobedrijf Frank Aarts.
Al met al een zeer geslaagde en wederom erg goed bezochte bijeenkomst.

Wij gaan alweer nadenken over de volgende (un)usual dish!

Mogen wij aan u voorstellen!
Crowe Horwath Peak

Meer informatie