Nijmeegs best bewaarde geheim: De Grootste binnenhaven van Nederland

Over dit evenement

Categorie
Vereniging
Datum en tijd
27 mrt. 2020 11:45 - 14:00
Locatie
Waalkade/ Pannekoeken boot/BCTN

Nijmeegs best bewaarde geheim: De Grootste binnenhaven van Nederland

Nijmeegs best bewaarde geheim: De Grootste binnenhaven van Nederland

https://www.youtube.com/watch?v=3fPIwvZaduc&feature=youtu.be

Wij vinden dat het ‘geheim van Nijmegen’ geen geheim meer moet zijn. Daarom organiseren wij met NUl24 voor onze leden in kruisbestuiving met de businessclub SON op vrijdag 27 maart tussen 12.00u en 14.00u een kijkje in deze voor velen onbekende omgeving.

In samenspraak met Sandra Hagenbeek, gemeente Nijmegen en de havenmeester zullen wij vanaf 12.00u de trossen los gooien vanaf de Waalkade en met de boot onder het genot van een Scheepslunch in dit gebied rondvaren met tekst en uitleg van Rob Jaspers, de gemeente Nijmegen, gevestigde ondernemers en de havenmeester.

Het Havengebied is van grote economische waarde voor onze stad. De mensen, de bedrijven, zij maken het gebied! Deze logistieke hotspot, de grootste binnenhaven van Nederland, zorgt voor 2.8 miljoen ton overslag, 80.000 containers per jaar en trekt 139.000 schepen aan. De unieke ligging tussen Waal, Rijn en Maas, met doorvoer naar de zee en het achterland van Europa, is onze rivier de Waal de drukst bevaarde rivier van Europa. Het is een motor van werkgelegenheid; het zorgt voor 8.250 banen met watergebonden bedrijven en bedrijven die werken in “duurzame” energie.

Gaan jullie met ons mee naar deze wereldverbinder aan de Waal?

Programma vrijdag 27 maart:
11.45u Ontvangst Waalkade thv de Pannekoekenboot. (parkeren kan in Klefkesbos garage)
12.00u Trossen los
12.00u-14.00u Lunch aan boord en rondleiding
14.00u Einde programma